Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Kunnen wij u helpen?
Afspraak maken herhaalrecept

Nieuwsoverzicht

Bloedprikken

13 augustus 2021

Het Result laboratorium prikt vanaf 01-09-2021 weer op onze locatie
in Schoonrewoerd, Noorderwoerd 18.
Het prikken in het dorpshuis Schoonrewoerd vervalt.

Prikdagen
Vast tijdstip: 08:30 - 09:00 uur
Schoonrewoerd:
Woensdag en vrijdag
Leerbroek: 
Woensdag
Heukelum:
Dinsdag en Vrijdag

Zomersluiting 

01 juli 2021

In de zomerperiode is steeds één van onze locaties twee weken aansluitend  gesloten. Zoals u gewend bent van ons blijven wij gemakkelijk bereikbaar en kunt u natuurlijk tijdelijk op één van onze andere locaties terecht.
De uitdeelposten (van 15:00-17:00 uur) en uideelautomaten (de gehele dag) blijven gewoon geopend.

Week 29 & week 30:
Locatie Heukelum gesloten
Week 31 & week 32:
Locatie Schoonrewoerd gesloten
Week 33 & week 34:
Locatie Leerdam gesloten 
Week 35 & week 36:
Locatie Leerbroek gesloten

Voor spoed bel 112,
voor dringend bel 0345-641276 (keuze 1)
assistente@huisartsenpraktijkdewiel.nl

Vaccinatie tegen COVID-19

23 juni 2021

Inmiddels zijn alle patiënten opgeroepen die in opdracht van de regering door onze huisartsenpraktijk gevaccineerd moeten worden. Hieronder kunt u de planning nog eens nalezen. 
Groep 1:
1e vaccinatie 09-04-21
2e vaccinatie 25-06-21
Groep 2: 
1e vaccinatie 01-05-21
2e vaccinatie 17-07-21
Groep 3: 
1e vaccinatie 12-05-21
2e vaccinatie 30-07-21

Denkt u eraan dat u uw registratiekaart niet vergeet mee te nemen. 

Vaccinatie tegen COVID-19, 1956-1957

19 maart 2021

Het vaccineren met het vaccin AstraZeneca gaat van start!
We starten met de groep mensen die recent een uitnodiging van ons ontvangen hebben. Het vaccineren start op vrijdagmiddag 9 april 2021.
Denkt u eraan dat u de brief niet vergeet mee te nemen.
Zonder brief kunt u helaas niet gevaccineerd worden.

U kunt vanaf vandaag contact opnemen met onze praktijk om een afspraak in te plannen. LET OP zoals in de brief staat is het alleen mogelijk om telefonisch een afspraak in te plannen. Gelieve niet te mailen.

Vaccinatie tegen COVID-19 met
AstraZeneca gepauzeerd

15 maart 2021

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is voorlopig (t/m 28 maart) stilgelegd door het ministerie van VWS. In het buitenland hebben een aantal personen na vaccinatie klachten zoals trombose gemeld. Het is op dit moment niet duidelijk of dit door het AstraZeneca-vaccin komt. Dit wordt in de komende twee weken nader onderzocht in Europa.

Heeft u  van ons een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie?
Wij vragen u de brief goed te bewaren deze heeft u nodig om mogelijk later het vaccin alsnog te krijgen. Er zal in de plaatstelijke krant: 'het Kontakt' en op onze website een bericht komen te staan wanneer er duidelijkheid is over het vaccin. Ook daarin zullen wij u vragen contact op te nemen met de praktijk voor het maken van een afspraak. Er zijn geen andere vaccins dan AstraZeneca beschikbaar voor onze huisartsenpraktijk.

Onze huisartsenpraktijk heeft mensen die geboren zijn in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen uitgenodigd om te worden geprikt met AstraZeneca-vaccin.
Behoort u niet tot een van de groepen die hierboven zijn genoemd, maar heeft u wel een afspraak voor vaccinatie bij de GGD? Uw vaccinatieafspraak bij de GGD gaat dan gewoon door, want de GGD gebruikt daarvoor andere vaccins.

Nog niet bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren 

26 februari 2021

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccininmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.
Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van: 

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie: 
  1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)
  2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)

Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.
Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid. 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd.
Ook kunt u deze videobekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Nieuwe praktijk Heukelum!

16 november 2020

Met trots melden wij u dat per 01 december de nieuwe locatie aan de Voorstraat 5 in Heukelum geopend is. Onze praktijk werkt samen met diverse fysiotherapeuten, diëtisten, apotheken en psychologen. Het Result laboratorium verzorgt op onze locatie een prikpost op dinsdag- en vrijdagochtend van 8u30’ tot 9 uur en apotheek Benu heeft op onze locatie een uitdeelautomaat. U bent te allen tijde welkom!!!

Heeft u interesse of bent u benieuwd geworden naar onze praktijk, bel ons gerust of kom even langs op één van onze  locaties.

Mocht u reeds willen inschrijven (klik hier) of interesse hebben of benieuwd zijn geworden naar onze praktijk, bel ons gerust of kom even langs op één van onze al gevestigde locaties.

Massaal in de file voor een griepprik bij de vaccinatie drive-in in Schoonrewoerd

25 oktober 2020

De hele zaterdag hebben ouderen in de file gestaan in het kleine dorp Schoonrewoerd om tijdens de vaccinatie-drive-in een griepprik te scoren. ‘s Middags zette huisarts Christina Noppe de laatste griepspuit maar stonden er nog mensen in de rij. En dat terwijl ze er al zo’n honderd extra had besteld. De run op de griepprik is begonnen.

Gelukkig kan er nog een nabestelling gedaan worden en kan zo goed als iedereen als nog gevaccineerd worden.

zie ook video AD Rivierenland

Huisarts roept op: naai zelf wasbare mondkapjes

24 maart 2020

Een wasbaar mondmasker van twee laagjes katoen met een vervangbaar stukje keukenpapier ertussen? Dat is volgens een huisarts in Schoonrewoerd een uitkomst voor mensen die niet in de zorg werken, maar wel een mondmasker willen om bijvoorbeeld boodschappen te doen. ‘Niet om jezelf te beschermen, maar juist de ander. Ook als je geen verschijnselen hebt.’

Klik hier voor het gehele nieuwsbericht op www.ad.nl.

Coronavirus / Mondkapjesverplichting

14 maart 2020

Hier volgt informatie over het coronavirus. Heeft u geen klachten en wilt u informatie over het coronavirus, kijk dan op thuisarts.nl of de website van het RIVM. Heeft u koorts en luchtwegklachten, kom dan niet naar de praktijk. Het coronavirus wordt alleen overgedragen van mens tot mens, vooral door hoesten, maar ook via de handen. U moet denken aan besmetting met het coronavirus als u koorts boven de 38 graden en luchtwegklachten heeft. In dat geval komt u niet naar de praktijk, maar neemt u telefonisch contact met ons op. Meer informatie vindt u op thuisarts.nl of bij het RIVM.

Voor uw eigen veiligheid is er vanaf vandaag een mondkapjesverplichting bij al onze vestigingen. Zowel artsen als patiënten moeten verplicht een mondkapje dragen, kinderen onder de 12 jaar uitgezonderd. Dank u wel voor uw begrip.

Het maken van een afspraak

28 juni 2020

Afspraken kunt u maken via : telefoonnummers 0345-641276 (optie 3 in het keuzemenu). Dit kan tussen 08.00 en 17.00 uur. 
U kunt ook bij de assistente aan de balie een afspraak maken of online via deze website.

Bloedprikken

1 juni 2020

Schoonrewoerd: iedere woensdag- en vrijdagochtend om 8.30 uur (U kunt plaatsnemen in de wachtkamer).
Leerbroek: iedere woensdagochtend om 8.30 uur (U kunt plaatsnemen in de wachtkamer).

Coronavirus

14 maart 2020

Hier volgt informatie over het coronavirus. Heeft u geen klachten en wilt u informatie over het coronavirus, kijk dan op thuisarts.nl of de website van het RIVM. Heeft u koorts en luchtwegklachten, kom dan niet naar de praktijk. Het coronavirus wordt alleen overgedragen van mens tot mens, vooral door hoesten, maar ook via de handen. U moet denken aan besmetting met het coronavirus als u koorts boven de 38 graden en luchtwegklachten heeft. In dat geval komt u niet naar de praktijk, maar neemt u telefonisch contact met ons op. Meer informatie vindt u op thuisarts.nl of bij het RIVM.

Tarieven niet op afspraak verschijnen

02 januari 2018

Wij zien ons dan ook genoodzaakt, conform de richtlijnen van de LHV hiervoor een schadevergoeding te vragen om de werking van de praktijk te beschermen zowel financieel als wat betreft de toegankelijkheid voor patiënten die de behoefte aan een consult hebben.

Het tarief hiervoor is geen consulttarief maar een administratieve schadevergoeding en wordt dus niet vergoed door de zorgverzekering.  De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de duur van de afgesproken consulttijd.

Schadevergoeding voor niet verschijnen op: 

Consult (10 minuten) €11.03
Dubbel consult (20 minuten) €22.06

Langer dan dubbel consult (+/- 45min) Voorbeelden: Chirurgische ingreep of spirometrie (blaastest)

€33.09
Visite vooraf afgesproken / gepland €33.09

   

Meer lezen

Niet op afspraak verschijnen

19 december 2017

Het gebeurt meer en meer dat patiënten niet op de afspraak verschijnen zonder hier vooraf over te verwittigen.  Wij zien ons dan ook genoodzaakt, conform de richtlijnen van de LHV hiervoor een schadevergoeding te vragen om de werking van de praktijk te beschermen zowel financieel als wat betreft de toegankelijkheid voor patiënten die de behoefte aan een consult hebben.  Het tarief hiervoor is geen consulttarief maar een administratieve schadevergoeding en wordt dus niet vergoed door de zorgverzekering.  De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de duur van de afgesproken consulttijd. Het tarief wordt verplicht gesteld als niet 24 uur voor de afspraak is afgezegd (uiteraard wordt hier coulant mee omgegaan bij medische onmogelijkheid om dit te doen).  De tarieven worden begin januari 2018 bekendgemaakt op deze site.

Telfonisch bereikbaar: Maandag t/m vrijdag:  08:00 - 17:00 uur.
Avondspreekuur maandag, dinsdag en donderdag.
Uitsluitend op afspraak
Ochtendspreekuur alle dagen vanaf 07:00 uur.
Zaterdag: 08:00 - 12:30 uur.

Het telefonisch spreekuur is van 12:30 uur tot 13:00 uur (keuze 3)
E-mail: assistente@huisartsenpraktijkdewiel.nl

Locatie Leerdam

Kristallaan 2B
4142 SG Leerdam

Telefoon
0345-641276 
Spoedlijn
0345-641276 keuze 1

 

Locatie Schoonrewoerd

Noorderwoerd 18    
4145 NVSchoonrewoerd

Telefoon
0345-641276
Spoedlijn
0345-641276 keuze 1

Locatie Leerbroek

Hof van Leerbroek 3
4245 LD Leerbroek

Telefoon
0345-641276 
Spoedlijn
0345-641276 keuze 1

Locatie Heukelum

Voorstraat 5
4161 CS Heukelum

Telefoon
0345-641276 
Spoedlijn
0345-641276 keuze 1

© Huisartsenpraktijk De Wiel 2020 | Ontwerp en realisatie door Janine Ontwerpt